3 nye hobbyer du kan prøve i 2021

25. januar 2021

Leder du efter en ny hobby, som du kan nyde? I så fald gør du dit mentale og fysiske helbred en stor tjeneste ved at prøve disse hobbyer.

At tage sig tid til at nyde spændende hobbyer er en måde at være mere nærværende og tilstede på. Der er faktisk mange fordele ved at have en hobby. En fysisk krævende eller atletisk hobby vil naturligvis gøre dig sundere, men en hobby kan også have følelsesmæssige og mentale fordele.

Når du er i gang med at arbejde på din hobby, så befinder du dig i et flow, hvor tidsfornemmelsen nærmest forsvinder, mens du er opslugt af den aktivitet, du foretager dig. Det kan give en følelse af velvære og kan desuden være med til at reducere stress.

Hvis du ikke har en hobby, eller hvis du leder efter en ny, så kan en af de følgende måske være noget for dig.

1. Løb dig i form

At løbe er en fantastisk måde at forbedre dit generelle helbred på. Det hjælper med at forbedre dit hjerte-kar-system, ligesom du forbrænder kalorier og opbygger muskler, når du løber. Det er alt sammen lækre ting for din krop, der altså som resultat bliver meget sundere. Og faktisk vil du hurtigt både kunne se og mærke en forskel.

Udover at komme i form, kan løb også være godt for psyken. Det kan nemlig være med til at nedbryde stress, da det er en aerob træning. Aerob træning er en træningsform, der frigør endorfiner, hvilket er hormoner, som reducerer stress og angst. Der er derfor alle mulige gode grunde til at spænde skoene. Er du ikke så vant til at løbe, kan du i denne artikel fra Woman finde et løbeprogram, som kan hjælpe nybegyndere i gang. Selv et par gange om ugen kan gøre underværker, så se af at komme ud og nyde den friske luft.

2. Bliv gamer

En anden hobby er gaming. Det er ikke kun mænd, der spiller videospil. Faktisk er der en stigende interesse for gaming blandt kvinder, som finder masser af glæde og sjov ved at spille. Skulle det vise sig, at du er god til at spille, er der faktisk også muligheder for at tjene penge på det. Nogle gamere har eksempelvis YouTube-kanaler med millioner af følgere, eller også streamer de deres spil via tjenester som twitch.

De mest populære gamers lever af det. For de professionelle gamere, der deltager i konkurrencer, er der flere millioner på højkant, hvis de vinder, som eksempelvis det danske Counterstrike-hold Astralis, der vandt næsten 14 millioner kroner i 2014. Faktisk udvikler gaming industrien sig så meget, at gaming-konkurrencerne nu bliver vist i TV på lige fod med andre sportsgrene som fx fodbold og håndbold. Det har medført massiv omtale i medierne, og mens bookmakere som bet365 er begyndt at tilbyde odds på gaming, har det været oppe og vende, om gaming også skulle være en OL-disciplin.

Gaming bliver altså mere og mere populært, men du behøver selvfølgelig ikke være professionel for at kunne spille spil. Det handler bare om at have det sjovt.

3. Bliv mere fleksibel med yoga

Det er flere fordele ved at dyrke yoga. Eksempelvis gør det kroppen mere fleksibel, ligesom det også opbygger styrke og opfrisker sindet. Det er generelt godt at skabe harmoni i krop og sind, og det kan desuden være godt, hvis du føler dig lidt stresset. Du kan nemt gøre det hjemme i stuen, og for at komme i gang kan du finde videoer på YouTube, der viser dig, hvordan det gøres.

Husk, at hobbyer gerne skal være sjove og stressfri. Så sørg for at vælge en hobby, der passer til din smag og personlighed.