Anderledes vinteraktiviteter til at holde dig i form

9. december 2019

Leder du efter nogle nye måder at holde dig i form på i det danske vintervejr? Så læs med her, hvor vi fortæller om nogle alternative måder at dyrke motion på.

Danmark er ikke det mest inspirerende land vejrmæssigt, når det gælder om at motivere sig til at holde formen. Det kan være svært at tage sig sammen til at løbe i regn, blæst og kulde, og hvis det er glat, kan det tilmeld være farligt. Men vintermånederne kan i stedet for bruges som inspiration til nogle nye og anderledes måder at holde formen på.

Fat biking

FAT BIKING er en sport, som er i familie med mountainbiken, men som efterhånden har vokset sig så stor, at den har fået sin egen niche. Fat biken har ca. 10-12 cm brede hjul, og derfor har de et ekstra godt vejgreb, som egner sig godt til det danske vintervejr. Men fordi hjulene er så tunge, kræver det også noget ekstra at træde pedalerne, og efter sigende kan man forbrænde op til 1000 kalorier på en time. Til gengæld skal man vide, at man ikke kommer så højt op i fart, så hvis man er en fartdjævel på en cykel, er det ikke den ideelle motionsform.

Skøjteløb

Skøjteløb er sportsmæssigt nok noget de fleste mennesker forbinder med ishockey. Og måske er det også en af grundene til, at ishockey er en af de mest populære sportsgrene, hvad tilskuere angår. NHL er nok den mest populære liga og det er med god grund spændende at følge med i. Lige nu er WAS Capital bookmakernes favorit med oddsene 8.50 til at vinde NHL, men det ligger meget tæt. Men mens man kan følge NHL i fjernsynet, så er det faktisk også blevet populært at se danske hold direkte i skøjtehallen.

I sæsonpremieren hos topholdet Rungsted, mødte knapt 12.000 tilskuere op. Så med inspiration fra NHL og den danske Metal ligae har flere og flere danskere også fået øjnene op for, hvor sjovt det er at spille ishockey, for det er femte sæson i træk, at Dansk Ishockey Union melder om medlemsfremgang.

Hvis man i første omgang synes, at det er for voldsomt at give sig i kast med spillet, kan man nøjes med at leje et par skøjter og skøjte rundt på nogle af de mange offentlige skøjtebaner i Danmark. Der findes udendørs skøjtebaner på Frederiksberg, i Valby, ved Musikhuset i Aarhus samt i Vejle, Randers, Sønderborg og Middelfart. Herudover er der også et antal indendørs skøjtebaner i tilfælde af regnvejr. Skøjteløb er noget, man kan mærke i hele kroppen, og det fedeste er, at man ikke engang tænker på det som motion.

Vinteryoga

Det fede ved vinteryoga er, at det faktisk ikke kræver særligt meget af dig. Der findes nye og målrettede yogastiler, som du kan øve dig på, og som egner sig godt til de kolde og mørke måneder. Desuden skal du måske finde noget yogatøj, som er tykkere end det, du normalt bruger, men ellers handler det bare om at udføre de samme rutiner, så du holder formen vinteren over. Yogaøvelser er gode for blodcirkulationen og balancen mens det giver ro i sindet.

Som du kan se behøver vinteren ikke være lig med en pause i dine træningsaktiviteter. Med lidt opfindsomhed og udholdenhed findes der masser af anderledes motionsformer, der kan få dig igennem vinteren.