De bedste rejsemål for Harry Potter-fans

9. april 2020

Harry Potter-bøgerne og film har glædet og inspireret generationer af læsere og seere i over 20 år, siden den allerførste bog udkom i 1998. Vi guider dig her til nogle af de bedste Harry Potter-inspirerede steder, du kan rejse til og besøge, hvis du er stor fan af den unge troldmand.

Det er nok de færreste, som ikke på et eller andet tidspunkt har kastet sig over Harry Potter, enten som bog eller film, og de, som ikke har hørt om den berømte og fiktive unge troldmand, kan nok tælles på få hænder. Bogserien om troldmandsuniverset af den britiske forfatter J.K. Rowling er den bedst sælgende bogserie nogensinde, med over 400 millioner eksemplarer i alt, og er oversat til i alt 67 sprog.

Yngre som ældre læsere har begejstret kastet sig over bøgerne, som har vundet hjerter med sin blanding af et fortryllende troldmandsunivers og genkendelige elementer fra menneskeverdenen som lektier, venskaber og kærestesorger.

Selv sport indgår som en vigtig del af fortællingen med den fiktive sportsgren Quiditch, der foregår på kosteskaft, men i øvrigt har mange elementer, vi kender fra vores egen menneskelige verden. Selv sportsvæddemål indgår som en sjov og spændende del af fortællingen, da Harrys bedste ven Rons tvillingebrødre satser hele deres opsparing på finalekampen i verdensmesterskaberne i Quiditch, på samme måde som spillere satser på turneringer som for eksempel EM i fodbold i 2021, som i øvrigt lige nu har England som vinderfavoritter med odds 6.00 ved sportsvæddemål hos bet365. Så ligesom du kender det for vores egne sportsgrene så skaber det fiktive spil spænding i historien og det spændingen stiger kun ved at have spillet på kampene.

Da fortællingerne er så populære kan man rundt omkring i verden i dag opleve seværdigheder, som skildrer nogle af de kendte scener, steder, som optræder i bøgerne og filmene.

Harry Potter temaparker

Det ville være underligt, hvis så gigantisk en succes som Harry Potter ikke havde kastet mindst en enkelt temapark af sig. Faktisk er det muligt at finde op til flere temaparker rundt omkring i verden: I henholdsvis to parker i Orlando i Florida, en i Hollywood, en i Osaka i Japan samt en, der er planlagt til at åbne i 2021 i Beijing i Kina, kan man opleve landsbyen Hogsmeade, en rekreation af Diagon Alley samt en lille del af ”Muggle-London”.

I den japanske del kan man også opleve levende ugler samt Hogwart’s Black Lake. Man kan også køre i Flight of the Hippogriff-rutsjebanen i Japan, og i Hollywood og Florida kan man opleve en flysimuleret oplevelse ved navn Harry Potter and the Forbidden Journey, som er en forlystelsessimulator, der inkluderer en tur rundt på Hogwarts mange gange og rum.

Perler for de virkelig dedikerede fans

Hvis man virkelig er stor fan af Harry Potter og gerne rejser rundt for at finde de mere mærkværdige seværdigheder, kan man blandt andet finde Ligustervænget, hvor Harry tilbringer en tid hos sin Tante Petunia og Onkel Vernon, som rent faktisk eksisterer i virkeligheden- og blev i 2016 sat til salg for fire millioner kroner. Eller du kan booke et værelse på London’s Georgian House Hotel, som har et troldmandsværelse, der fuldstændigt ligner værelserne på Hogwarts.

Her 20 år efter den første bog udkom, virker det stadig ikke som om, at verden har fået nok af Harry Potter. Så næste gang, du booker en ferie, så overvej at gøre stop ved nogle af de mange sjove seværdigheder dedikeret til den berømte troldmand.