F1 i Europa: Her skal du tage hen

13. juli 2020

Følger du også med på skærmen år efter år, når det ene lækre køretøj efter det andet ræser afsted i hæsblæsende tempo under sæsonens mange F1-løb?

Mon ikke det i så fald er tid til at tage den adrenalinspækkede sport til det næste niveau og forkæle dig selv med et par tribunepladser til et af de helt store løb? Her giver vi dig vores tre bud på, hvor du skal tage hen i Europa for at overvære motorsporten helt tæt på.

Bliv en del af fanskaren på Silverstone i England

I mere end 70 år har Silverstone i Northamptonshire skabt rammer om det engelske Grand Prix. Det er her, du skal tage hen, hvis du for alvor vil opleve publikum gå amok og hylde deres racerhelte. Fra tribunen kan du nyde nogle af de helt store racerkører flyve afsted i hastigt tempo.

Racerkører såsom danske Kevin Magnussen, der betegner sig som en af de bedste inden for F1 eller britiske Lewis Hamilton, der er favorit til at vinde Kørernes mesterskab 2020 med odds forslag på 1.28 hos bookmakerne, der tilbyder sportsvæddemål. Et godt fif er at vælge en overdækket tribune, da Englands vejr ofte er ustadigt og med jævne mellemrum byder på regn.

Kom helt tæt på i italienske Monza

Monza i det nordlige Italien er hjemsted for den legendariske Ferrari, hvis F1 hold har vundet VM-titlen 52 gange, dog ikke siden 2017. Her kan du se frem til at komme i ægte nærkontakt med den hæsblæsende sport og de imponerende køretøjer.

Mange af tribunepladserne tillader dig nemlig at komme ekstra tæt på, så du rigtig kan fornemme sporten og nærstudere bilerne, når de lægger op til solide overhalinger. Find din plads i mængden, og nyd et italiensk Grand Prix, når det er bedst. Det italienske temperament bragt til asfalten på autentisk vis. Dog til en pris, der sjældent er i den billige ende af skalaen.

Få valuta for pengene hos Spa i Belgien

Circuit de Spa-Francorchamps har lagt asfalt til det belgiske Grand Prix i årtier og er uden tvivl et af de steder mange trofaste F1-fans ynder at tage hen, når der skal brændes asfalt af. Omringet af Ardennernes smukke omgivelser og med mulighed for spændende oplevelser kan du her suge de fascinerende og tempoprægede indtryk til dig.

En ekstra fordel ved den belgiske bane er, at du i egen bil kan køre hertil på en ca. 10 timer fra Danmark afhængigt af dit udgangspunkt. Banen er bygget op sådan, at du ikke behøver investere i de dyreste tribunepladser for at kunne nyde showet. Det er en klar fordel for dig, der har budget at holde dig inden for.

Udlev drømmen på egen hånd eller med et selskab

Der er altså rig mulighed for at udleve F1-drømmene i Europa, og det er uanset om vi taler den vestlige, sydlige eller centrale del af kontinentet. F1 er sjældent en af de billige drømme at realisere, men der er ingen tvivl, om at det kan lade sig gøre, hvis dine feriedrømme peger den vej.

I Danmark støder du på flere bureauer, der har specialiseret sig i at skræddersy rejser til F1-fan. Så det er en let og komfortabel mulighed, hvis du ikke har mod på at planlægge turen selv.