Find din helt egen måde at rejse på

3. oktober 2016

For fotografer er det ofte en afgørende ting, at være i stand til at bevæge sig rundt i verden, møde nye mennesker og være åben over for nye muligheder.

Men er dette ikke også et helt generelt menneskeligt karaktertræk? De fleste af os vil vel gerne opdage verden og os selv på samme tid. Vi vil gerne være udfordres og stimuleres – og gøre det på vores egen måde. Her på bloggen har vi derfor samlet nogle af vores bedste bud på, hvordan du rejse og leve i udlandet på en interessant og fleksibel måde.

Hvor kan jeg bo?

Det er nemt at finde et sted at bo i et hvilket som helst land: Bestil et værelse på et hotel eller hostel inden du ankommer, og bed taxa-chaufføren i lufthavnen om at tage dig dertil. Men mange af os leder selvfølgelig ikke kun efter et midlertidigt sted at bo. Vi vil også gerne møde nye mennesker, få uventede oplevelser og udvikle os på samme tid.

Med nedenstående tips og sider, burde du have rigeligt med chancer for at møde nye, interessante mennesker og få din egen bid af den lokale, autentiske smagsoplevelse. Bliv inviteret til salsafest af colombianere, tag på en road trip med amerikanere, eller se et lokalt fodboldopgør med britere.

Så hvilke hjemmesider og netværk kan dig en god begyndelse på eventyret? Læse med her:

Work-Away og WWOOF: Work-away er et netværk, som giver dig mulighed for at arbejde (f.eks. på en gård, hostel, hos en familie, osv.) mod til gengæld at få et sted at bo, daglige måltider og ofte chancen for at møde ligesindede rejsende. WOOFing er det samme men særligt orienteret økologisk landbrug.

Airbnb.com: Denne side er et rigtig godt alternativ til et traditionelt hotel eller hostel. Her lejer en lokal person et sine værelser ud til en turist.

Couch-surfing:
Dette er helt gratis. Det er et netværk af mennesker, som alle er interesserede i at møde mennesker fra andre lande. Derfor stiller de deres ”couch” (sofa) til rådighed og er også ofte vilde med at socialisere, vise dig rundt i byen, osv.

Au pair:
En vel nok klassisk måde at bo i udlandet på. Både piger og drenge kan have en fantastisk tid i udlandet ved at bo hos en familie, passe deres børn og ordne andet husarbejde.

Hvordan kan jeg tjene penge?

Bliv engelsklærer: Selvom dit modersmål ikke er dansk, kan du sagtens blive engelsklærer i mange lande. Tag et af de anerkendte engelsk kurser og få adgang jobs i adskillige lande.

Bliv freelancer på internettet: Hvorfor kun søge traditionelle jobs? Husk at der er et utroligt stort marked for freelancejobs på internettet. Meld dig til en af de store freelance-portaler.

Socialiser og network: Hvis man tager udgangspunkt i sin egen passion og nysgerrighed over for andre mennesker, kan networking ofte på helt naturlige måde åbne døre – også til professionelle stillinger. Tal med mennesker, hyg dig, og vær åben over for de muligheder, som dukker op.

Find modet

At rejse eller leve i udlandet kan føles som et stort skridt at tage. Der synes at være mange ukendte faktorer, mange ting der kan gå både godt og skidt, og det kan være svært overhovedet at vide, hvor man skal begynde. Vi håber at de ovenstående tips har hjulpet en smule.

Husk på, at der allerede er et ”marked” for andre ligesom dig, som gerne vil rejse og opleve verden. Så hvis du bruger nogle af de ovenstående tips og tør at springe ud i det, er det bare et spørgsmål om tid, inden du møder interessante mennesker og får en masse uforglemmelige oplevelser.