Forbered dig på det rigtige USA

USA er kæmpestort. Hver stat er som et land i sig selv med egen personlighed og egne mærkværdigheder. På mange måder fungerer USA mere som et kontinent end et land.

Og alligevel er det et land, der trods store forskelle i befolkningen alligevel har formået at gøre alle investeret i den samme entusiasme for deres land. Om det så udtrykker sig som ‘Make America Great Again’ eller Hamilton-musicalen. Den bedste amerikanske ferie kombinerer statens egen identitet med de store, brede strøg, der gør amerikanerne amerikanske.

Sæt dig ind i lokalområdet

En af de sjoveste måder, man kan forberede sig på sit Amerikatogt på, er ved at undersøge, hvordan amerikanerne selv opfatter den stat eller by, man skal til. Nogle af de kendte steder – Texas, New York City og Californien for eksempel – laver så meget støj, at vi også kender til den stereotypiske californier her i Danmark.

Andre typer, fra den stille, tyske/skandinaviske Midwester til den højtråbende, plastikkirurgiopererede pensionist i Florida, kender vi ikke helt ligeså meget til her på den forkerte side af Atlanterhavet. Du kan f.eks. finde videoer som Condé Nast Travelers på Youtube som giver indsigt i forskellige lokale og lokalområder.

Spørg amerikanerne

Online-forummer kan være en fantastisk måde at komme i kontakt med Amerikanere, man ellers aldrig ville snakke med på. Forskellige grupper kan hjælpe med specifikke forslag til, hvad man skal og kan opleve lige der, hvor man skal til, mens andre grupper kan give indsigt i, hvordan amerikanerne opfatter verden og hinanden – et af de mest populære temaer, der altid høster tusindvis af svar, er for eksempel forskellene på USA og Europa.

Hvis man vil helt tæt på og gerne kaster sig ud i nye kulturer, så kan man selvfølgelig også møde amerikanere på et mere personligt og direkte niveau, hvilket kun er blevet lettere med sociale medier og internettet. Tag også del i deleøkonomien og lær folk at kende! AirBnB har gjort det til en nem mulighed for at flytte ind hos en amerikaner et par dage, og hvis man bestiller et rum fremfor en hel bolig, så ender man med at bo sammen med en, der højst sandsynligt har helt styr på, hvad der er værd at se i nærheden og måske endda vil nyde at vise dig rundt.

Lignende fænomener som Couchsurfing gør også, at man kan låne et gæsteværelse eller en sofa hos nogen helt gratis, hvis bare man åbner op for samme gæstfrihed derhjemme.

Tag del i kulturen

En ting er at tage på museer eller ligge på stranden, men hvis man virkelig vil opleve det område, man tager til, så er der intet federe end at kaste sig ud i lokale interesser og traditioner. Læs lidt om baseball, før du rejser afsted, og tag til en kamp. Spil lidt på en sport som amerikansk fodbold, ishockey eller basketball, før du ser kampen live, så du har noget investeret i duellen, eller bare nyd den amerikanske stemning.

Undersøg, hvad lokalområdet byder på af egnsretter eller tag til det lokale søndagsmarked for at prøve sjove specialiteter og få hyggesnakket lidt med de lokale. Er du nede sydpå, så prøv de mexicanske tamales og skyld dem ned med en cola – husk både det lokale og det bredeste brede USA.