Guide til bedre boligsalg i Odense

19. marts 2019

Med over 1000 solgte ejerlejligheder og over 400 solgte villaer/parcelhuse i 2018, kan det samlede boligsalg i Odense tælles i milliarder. Friværdien heraf udgør en stor andel, og som privat boligsælger er netop salg af boligen ofte den største enkeltstående handel man oplever i sit liv. Derfor kan der være mange gode kontante grunde til at gøre noget ud af det.

Gør boligen klar til fremvisning

Start med at reparere evt. skjolder på vægge, huller i gulvet, knirkende døre og dryppende blandingsbatterier. Hvis du har mod på virkelig at maksimere dit boligsalg, bør du faktisk male alle vægge, helst hvide.

Når du er på plads med de vigtigste reparationer, så skal boligen gøres hovedren. Boligen skal støvsuges, gulvene skal skures, vinduerne pudses og toiletterne skal dufte af Ajax. Gardiner skal trækkes fra og persienner rulles op – eller helt fjernes. Det er vigtigt at lyset komme rind så meget som muligt.

Prøv at gå efter at invitere ejendomsmæglerne hjem en dag med solskin – det gode boligsalg starter med en top-motiveret ejendomsmægler.

Undersøg og invitér lokale ejendomsmæglere

Når boligen står og glimter, er du klar til at finde 2-3 gode ejendomsmæglere. Kig efter de mæglere der har en god volumen og gode kundeanmeldelser. Det er også vigtigt at undgå mæglere det benytter sig af høje prisnedslag – du kan finde statistikken og overblik på maeglerinfo.dk. Det er kendt mægler-taktik, at give sælgerne en for høj boligvurdering for at vinde formidlingsaftalen, for derefter at presse prisen ned efterfølgende.

Gå efter gode ejendomsmæglere i Odense-området der kender området godt, og er sultne på at sælge din bolig. Du bør lægge mærke til, hvor hurtigt der responderes på din henvendelse, og hvor hurtigt de vender tilbage med boligvurderingen efter besøg i dit hjem. Samme ildhu vil mægleren formentlig lægge for dagen overfor potentielle købere.

Når du har valgt den bedste ejendomsmægler, bør du sammen ham/hende planlægge pris-strategien, med udgangspunkt i boligvurderingen. Hvis din bolig ligger i et eftertragtet område, og er i god stand, vil der næsten sikkert være potientelle købere til den, så snart den går på markedet. En strategi kan være, at sætte prisen en anelse lavere end du håber at opnå, for sætte scenen for en budrunde, hvor flere købere byder din bolig op. Det kan være risikabelt, og du skal være sikker på, at ejendomsmægleren er motiveret til en sådan plan, da den efter alt at dømme vil medføre en del mere arbejde for ham/hende. Du kan krydre motivationen med en bonus såfremt der opnås en højere salgspris.

I Odense er både udbudspriser og prisnedslagene steget på det seneste, men de endelige salgspriser er steget på trods de stigende nedslag. Det vidner om et styrket fynsk boligmarked – så grundlaget for en god boligvurdering og bolighandel i Odense er bestemt til stede.

Kilde: maeglerinfo.dk