Sådan underholder du børnene i bilen på rejsen

6. april 2019

Sjove billege, der kan underholde bagsædet

Der findes en masse sjove billege, som du kan introducere for bagsædet. Der findes en masse forskellige variationer. Det kan være noget, I selv finder på, eller som I finder inspiration til online. Vi giver dig her nogle eksempler på lege. I kan enten bruge dem eller udvikle videre på dem, så I får jeres helt egne billege.

Et eksempel på en billeg kan være, hvor man skal gætte et dyr. Der er en person, der skal tænke på et dyr. Vedkommende skal nu prøve at bekrive dette dyr, så de andre i bilen kan gætte, hvad det er for et dyr. Den, der gætter dyret, har vundet og skal nu tænke på et dyr og beskrive det for de andre i bilen.

Et andet eksempel på en billeg kan være at se efter biler i en bestemt farve. Der er en, der vælger en farve fx rød. Alle i bilen skal nu kigge efter biler i denne farve. I kan sætte et stopur fx på fem minutter. Den, der har fundet flest biler i den pågældende farve, vinder og kan nu bestemme en ny farve.

Lydbøger og historier
En anden form for underholdning til børnene kan være at afspille lydbøger. Der findes en masse gode lydbøger med børnefortællinger. Det kan være med til at berolige børnene og måske lulle dem i søvn.

Et alternativ til lydbøger kan være helt traditionelle bøger, som vedkommende på passagersædet kan læse op for børnene. Lydbøger og almindelige bøger med historier kan være en hyggelig måde at få tiden til at gå i bilen.

Film i bilen
En anden måde at underholde børnene på, kan være ved at sætte en film på. Det kan enten være via en iPad eller en DVD til bilen. Film i bilen er en forholdsvis nem måde at underholde børnene på. Det kræver nemlig ikke så meget. Det er egentlig bare at trykke play.

Underholdende rejsespil

Skal det være lidt mere underholdende, kan I tage nogle rejsespil med i bilen. Det kan være en sjov måde at få lidt mere spænding på køreturen, når I skal forholdsvis langt.

Der findes mange forskellige rejsespil, som kan være gode at have med på turen. Det kan blandt være fire på stribe eller spil, hvor der er sørget for magnetisk spilleplade og brikker. Der er derfor rig mulighed for at finde nogle rejsespil, der kan underholde børnene på køreturen.

Malebøger og tegnegrej

Skal det være underholdning, der kan give ro og fordybelse, kan det være en god idé at tage malebøger og tegnegrej med i bilen. Børnene kan hurtigt bruge en masse tid på at farve en tegning i de helt rigtige farver. Det er derfor en forholdsvis nem måde at underholde børnene på.

Det er en god idé at vælge farveblyanter i stedet for tuscher til køreturen. På den måde undgår I nemlig, at der pludselig er malet med tuscher på sæderne osv. på bagsædet. Det kan være svært at få af. Hold jer derfor til farveblyanter.