Skal du i gang med en forårssweater?

1. marts 2023

Hvis du ikke allerede er bekendt med strikkepinde, kan denne overskrift synes mystisk, men den kan betyde to ting: Enten er du allerede forelsket i at strikke og har længe ledt efter inspiration til en god forårsstrik.

Eller også har du fået forvildet dig herind og kan nu ikke undgå at kaste dig ud i strikkeeventyret. Hverken første eller andet tilfælde er kommet forgæves.

Ikke for tyk- men heller ikke for tynd

Ahhh, forår. Endelig kom du. Det har været mørkt for længe, og selv den mindste påskelilje kan gøre en glad i låget. Men det er også en sæson, der er svær at klæde sig på til. Det er stadig koldt, men solen skinner. Man tager den tykke sweater på indenunder frakken og begynder at svede kort efter, man har forladt sit hjem.

Når du skal strikke en sweater, der kan være nyttig i forårsvejret, er det med at finde et garn, som hverken er for varmt eller for koldt. For eksempel Merci filcolana garn, der er en blanding af uld og pimabomuld, og som derfor er blødt og varmt, men ikke så varmt som uldgarn.

Flotte forårsfarver

Nu kommer de spændende overvejelser; nemlig hvilke farver sweateren skal have. Det kan være en simpel, enkel farve, eller det kan være, du er nysgerrig på et mønster, du har fundet. En sweater er flot i sig selv, men også superflot udenpå en forårskjole, og derfor kan det være en fordel at kigge i sit skab, inden man beslutter sig for garnets nuance. Bare så man er sikker på, at man har noget tøj, der kan bruges sammen med sweateren.

Selvom du virkelig gerne vil afprøve et kompliceret mønster, kan det være, du kommer frem til, at det er bedst, hvis sweateren holdes simpel, så den er mere brugbar. Man kan jo aldrig strikke for mange sweatre!