Styrk dit barns koncentrationsevne med puslespil

13. februar 2021

Puslespil har været populære blandt både børn og voksne, i rigtig mange år. Der er mange der slapper af med et puslespil, særligt børn er gode til at slappe af på den måde. Puslespil kan virke afstressende, hvilket ofte kan være nødvendigt i en travl hverdag. Og hvorfor ikke lave en afstressende aktivitet, der samtidig er sund for hjernen?

Når du skal holde dit barns interesse for puslespil, er det vigtigt at skifte ud i samlingen ind imellem. Ved løbende at skifte motiverne ud og øge sværhedsgraden, vil dit barn blive ved med at finde puslespillene spændende. På www.littlehappy.dk/pusle-spil finder du et stort udvalg, så du nemt kan skifte dit barns puslespil ud, når det er lagt tilstrækkeligt med gange.

Der er kun fordele ved puslespil til børn

Der er faktisk ikke nogle dårlige ting ved at lægge puslespil, så det handler bare om at komme igang. Puslespil er en sjov aktivitet, som kan samle hele familien, samtidig med at hjernen aktiveres og udvikles. Der er så mange fordele ved puslespil, at de er svære at lave en liste over, men her kommer alligevel en del af de mange fordele:

Hele familien kan være med – Vi er alle sammen på det ene eller andet tidspunkt blevet præsenteret for et puslespil, og derfor kender vi alle sammen til puslespil. Der er derfor ikke meget, der kan samle familier, som et puslespil kan. Derudover er noget af det der styrker relationen bedst, at løse problemer sammen. Dette kan i gøre med et puslespil og nyde følelsen af en fælles succesoplevelse for hele familien.

Koncentrationsevnen øges – Koncentrationen er høj når der skal lægges puslespil, og for børn kan dette være en udfordring. Gennem puslespil vil dit barns koncentrationsevne øges, fordi barnet lærer at koncentrere sig længere og længere om et puslespil. Det er en sjov måde at koncentrere sig på, så barnet opdager nærmest ikke den store udvikling der sker i hjernen samtidig.

Du træner din hjerne – Samtidig med at i har det sjovt med at lægge puslespil, vil hjernen automatisk trænes. Der er ikke noget som at træne sin hjerne, helt uden man opdager det, og det er lige netop dét, et puslespil kan. Du vil træne din hjerne til at huske bedre, samtidig med at hjernen trænes til at tænke mere strategisk.

Finmotorikken udvikles – Når brikkerne skal samles, trænes finmotorikken, hvilket er særligt vigtigt for de små børn. Børnene lærer at tage fat om brikkerne for bagefter at samle dem, hvilket er så godt for de små hænder at lære. Dette er også særligt godt for ældre, som har brug for at få trænet finmotorikken.

Tålmodigheden kommer på prøve – Der er ingen tvivl om, at puslespil virkelig kan få sat tålmodigheden på prøve. Heldigvis er det sundt at udfordre tålmodigheden lidt, fordi det udvikler vores hjerner meget. Når puslespillet ikke vil gå op, eller tager for lang tid, lærer vi at holde ved, selvom tålmodigheden kan slippe op, for vi vil helst ikke gå glip af en succesoplevelse der ligger lige til højrebenet.

Der findes mange slags puslespil

Der findes et stort udvalg af forskellige puslespil, som passer til forskellige aldre og udviklingsniveauer. Til de helt små børn, findes der knoppuslespil, som er nemmere for barnet når der skal tages fat i brikkerne, samtidig med at der er færre brikker.

Disse puslespil er gode som det første puslespil, fordi børnene nemt får succesoplevelser og dermed får mod på sværere puslespil efter noget tid. Derudover findes der puslespil med store brikker, både af pap og af træ, som er gode til de lidt større børn. I takt med at barnet udvikler sig kan der købes puslespil med mindre størrelse brikker og et større antal brikker. På den måde er der hele tiden mulighed for udvikling gennem puslespil, gennem hele livet.