Tre byer du bør besøge i Tanzania

19. december 2017

Hvem har ikke drømt om at køre rundt i jeep på en afrikansk savanne, alt imens man spejder efter “The Big Five” og endda måske “The Big Nine”? Dine henslængte rejsedrømme har muligvis også allerede rundet det østafrikanske land Tanzania. Her finder du nemlig både Afrikas største bjerg og et safarireservat så stort, at København kan ligge der knap tre gange – nemlig Ngorongoro krateret.

Men Tanzania har meget mere end blot safari at byde på – om end du ikke må snyde dig selv for den oplevelse. Derfor kommer vi her med tre bud på byer, som du kan besøge, når du altså ikke beundrer løvernes færden på sletten og giraffernes strakte hals, som forsøger at nå baobab-træets top.

Shop souvenirs i Arusha

Arusha er uden tvivl den by i Tanzania, som er mest naturlig at besøge i forlængelse med en safaritur. Byen er nemlig hverken placeret langt væk fra Ngorongoro krateret eller Serengeti nationalpark. Du vil formentlig møde mange andre turister her, som du kan dele dine minder fra et uforglemmeligt besøg på sletten med.

Skal du have gaver med hjem fra Tanzania, så besøg Mt. Moeru Curios & craft Market. Markedet er placeret lige ved klokketårnet i Arushas centrum, og er tilmed byens største marked. Du kan købe alverdens afrikanske souvenirs her, som stort set alle er lavet med sælgernes egen håndkraft. Lad derfor dine kære få et stykke af Tanzanias charme i form af træfigurer, malerier, smykker og meget mere.

Når sulten melder sig, så bør du besøge Via via café. Til trods for at den befinder sig i Tanzania, så er caféen faktisk drevet af belgiere. De har dog formået at fange den afrikanske stemning, hvorfor hele caféen er bygget op som en typisk afrikansk landsby. Derfor vil du opleve, at skulle nyde dit måltid i én af caféens ni små bungalows, som danner rammerne for Via vias hyggelige udendørs areal.

Til fods blandt faunaen i Mwanza

Mwanza er den andenstørste by i Tanzania, tæt placeret på Victoriasøen – opkaldt efter den britiske dronning Victoria. Med sin korte afstand til verdens næststørste ferskvandssø, er Mwanza anerkendt som en mellemstor havneby i Tanzania. Mwanza er en af de få byer i Tanzania, hvor safariture ikke er omdrejningspunktet for byens turisme.

Men naturligvis sniger der sig en mulighed ind for at opleve noget af Tanzanias fantastiske fauna. En kort sejltur fra byen, ligger nationalparken Sanaane – den mindste af sin slags i Tanzania. Der er begrænsninger for hvilke dyr, du kan opleve her. Til gengæld kan du vandre rundt i parken til fods. Dog kan der både skues efter zebraer, bavianer, hyæner og impalaer i parken.

Det er ikke just fordi, at museerne er at finde på stribe i Tanzania. I Mwanza ligger der dog et lille historisk museum kaldet Sukuma Village Museum. Denne seværdighed er klart byens trækplaster for turister. Museet er opbygget som en vellignende Sukuma landsby, hvor du kan gå på opdagelse i de små huse. Her kan du besøge byens medicinere, healere og smedje.

Kultur-paradis i Dodoma

Hovedstaden i Tanzania hedder Dodoma, og får du mulighed for at besøge byen, så snyd ikke dig selv for denne oplevelse. Dodoma blev først udråbt som hovedstad i Tanzania i år 1974. Førhen var hovedstaden Dar Es-Salaam. Det ændrede man på grundet Dodomas centrale beliggenhed, som også gør, at du her har en bred palette af oplevelser nær.

Dodoma er desuden det rene paradis for kultur-hungrende turister. Centralt placeret finder du Gaddafi moskeen, som er den næststørste moske i Tanzania. Udsmykningen er overdådig. Her mærker du absolut hvor meget den muslimske tro fylder i Tanzania. Moskeen er desuden opkaldt efter den libyske diktator Muammar Gaddafi.

En kort køretur fra byen finder du hulemalerierne Kondoa Irangi. De mange illustrationer, som er banket ind i klippevægge, finder du kun ved at gå på opdagelse i de adskillige grotter. Det er en forunderlig fornemmelse at bevæge sig rundt i grotterne, hvor stammefolk har banket deres historie ind i klipperne for 1.500 år tilbage.

Andre byer i Tanzania

Foruden de tre nævnte byer, er der naturligvis et hav af andre spændende byer i Tanzania. Verdens mest anerkendte safariland, har altså meget andet at byde på, end de vilde afrikanske dyr og de fascinerende sletter. Besøg eksempelvis det historiske mindesmærke af den skotske opdagelsesrejsende Livingstone i Ujiji, eller bad i Kinole vandfaldet, når du besøger Morogoro.