Anderledes oplevelser i Paris

18. december 2023

Paris beskrives ofte som byen over dem alle. Det er da i sandhed også et magisk sted, som huser et virvar af famøse must-do attraktioner.

Heraf kan nævnes Eiffeltårnet, Louvre, Notre Dame og Triumfbuen. Der er dog mere til den franske hovedstad end de populære attraktioner. Her er nogle af de lidt anderledes oplevelser, du kan give dig i kast med, når først du har krydset de gængse seværdigheder af listen.

Dyk ned i Paris’ dystre side

I dagevis har Paris’ smukke arkitektur, hyggelige caféer og grønne parker fyldt dit program. Nu er det tid til at opleve byens dystre side. Sådan en har Paris også, og den er yderst interessant. Der er selvfølgelig tale om Katakomberne, som er hvilested for i omegnen af seks millioner parisere.

Katakomberne består af omkring 300 km underjordiske gange, hvoraf du få adgang til en brøkdel. Knogler og skeletter løber du ikke tør for under dit besøg. De ligger i stakke i den underjordiske kirkegård, som befinder sig ca. tyve meter under Paris. Glæd dig til et fantastisk og anderledes indblik i byens fortid og historie. Guidede ture giver dig alt den information, du har brug for.

Oplev PSG på Parc des Princes

Sportsbegivenheder kan være alletiders måde at komme ind under huden på de lokale og opleve et land på en ny og anderledes måde. Med det in mente bør du besøge det imponerende Parc des Princes-stadion, og hvis chancen byder sig, overvære en kamp med Paris Saint Germain.

Klubben er en af de bedst performende, både i Frankrig og på den internationale scene. Lige nu er PSG for eksempel i fuld gang med at slå sine folder i Champions League. Kun Europas bedste klubber får lov at deltage i denne turnering. Kort sagt har du meget at se frem, hvis det lykkes at få billetter til en af klubbens kampe. Store præstationer, jublende fans og lokal pariserkultur er næsten et selvfølge.

Troldmænd gøres til virkelighed i Paris

Navnet Nicolas Flamel får dig sandsynligvis til at tænke på J.K. Rowlings fortælling om den unge troldmand, Harry Potter og hans heroiske handlinger. I disse fortællinger er Nicolas Flamel en vigtig karakter, men vidste du, at Nicolas Flamel levede i virkeligheden? Den er god nok. Faktisk levede han fra 1330 til 1418, og hans arv; Ja, den kan du opleve under dit besøg i Paris.

Nicolas Flamel var Paris’ berygtede alkymist. Han skulle efter sigende have levet et liv i sus og dus, efter han opdagede nogle magiske sten, der kunne forvandle metal til guld. Uanset om du køber den historie eller ej, er det en interessant oplevelse at besøge hans gamle bolig i Paris. Det gamle stenhus med pirrende skrifter på væggen er som en magisk dør, der leder ind i fortiden. I dag huser boligen en restaurant, hvilket betyder, at du også kan nyde en bid lækker mad under besøget.

Foruden de store, gængse attraktioner byder Frankrigs hovedstad altså på en stribe anderledes oplevelser, hvorom vi her har introduceret dig for et par. Paris er med andre ord en by, som du kan besøge igen og igen – og det uden at du løber tør for ting at give dig til.

Nyttigt: Paris’ officielle turistside: parisjetaime.com/eng