Barcelona: Dette skal du opleve i Cataloniens hovedstad

22. februar 2024

Fra smuk arkitektur til lækre strande i verdensklasse. Barcelona har noget for enhver, og det er nok også derfor at byen er så populær.

Barcelona er en af de mest besøgte byer i Europa, og man forstår godt hvorfor folk er så vilde med byen. Livet ved Middelhavet er skønt, og Barcelona har på bedste vis formået at samle alt det bedste på et sted. Her kigger vi derfor på fire oplevelser, du ikke bør være foruden.

Se solnedgangen ved Bunkers

Barcelona er en smuk by, og den er endnu smukkere ved solnedgang. Et af de bedste steder at nyde solnedgangen i Barcelona er ved udsigtspunktet Bunkers. Her får du et 360 graders udsyn udover byen, som du kan nyde med de lokale, mens solen går ned. Tag eventuelt en bid mad og nogle drikkevarer med, og hyg dig med en af de bedste udsigter i hele byen. Foruden udsigt vil der typisk være god stemning, så du kan være sikker på at få en god aften på Bunkers.

Oplev Barcalona på det legendariske Camp Nou

Man har ikke været i Barcelona, hvis ikke man har besøgt FC Barcelonas ikoniske stadion, Camp Nou. Med plads til 99.354 er det det største stadion i Europa, og det bliver udnyttet til fulde, når historiens måske bedste fodboldspiller Lionel Messi folder sig ud. Når han er i hopla, findes der ikke noget bedre sted at se fodbold. Senest vandt de Copa del Rey, men der er store forhåbninger frem mod den nye sæson, hvor alle i Barcelona håber, at Messi igen kan hente trofæer hjem til den catalanske hovedstad.

Nyd det gode vejr på en af Barcelonas lækre strande

Med mere en 4,5 km strand bare i Barcelona har du masser af muligheder for at nyde de varme spanske solstråler. Der er desuden rig mulighed for at holde dig aktiv med volleyball og strandtennis, som kan spilles på et af strandens mange volleyballbaner. Derudover er de forskellige strande fyldt med strandbarer kaldet chiringuitos. Her kan du tage en pause fra solen, mens du får en snack og en forfriskende cocktail. Om aftenen bliver barerne til feststeder med god musik og endnu bedre stemning. Er du til de lidt mere rolige strande, kan du også vælge at tage til Castelldefels, som ligger omkring 30 minutter fra Barcelona.

Tag til en af byens mange festivaler

Igennem året holder Barcelona nogle af de bedste og største festivaler i hele Europa. De tre mest populære musikfestivaler er Primavera Sound, Sonar og Cruïlla, der hver især har sin egen vibe og musikstil. De har dog alle det tilfælles, at du ikke vil fortryde at tage til nogle af dem. Foruden de nævnte festivals, er der mange gratis byfester i Barcelona. Specielt om sommeren, hvor hver bydel løbende holder sine egne byfester.

Der er mange flere ting at tage sig til i solrige Barcelona, men disse fire ting bør du overveje at kigge på som det første på din næste tur til den spanske middelhavsby.

Start din tur til Barcelona på barcelonaturisme.com