Fem lydbøger om stærke kvinder

30. december 2020

Feminisme med fokus på stærke og succesfulde kvinder har i den grad sit peak i disse år, og det kan være super interessant at høre om nogle af disse historier, hvad end det er autentiske fortællinger eller fiktive romaner.

I denne artikel vil du blive præsenteret for fem lydbøger om stærke kvinder, som du bare skal høre hvis du finder emnet en lille smule interessant. Du kan finde og høre dem på en af de mange lydbog apps der efterhånden er i Danmark.

1. Min Historie af Michelle Obama

Michelle er et forbillede for rigtig mange kvinder verden over, og især efter hun udgav sin bog ‘Min Historie’ og er rejst verden rundt for at holde foredrag om den er hendes popularitet og forbillede som stærk kvinde eksploderet. Bogen er en rigtig fortælling, altså en biografi, om Michelle Obamas liv.

Bogen fortæller om Michelle Obamas historie og hvordan den har hjulpet hende på vejen til at blive den første afroamerikanske 1. dame der bød alle velkommen i Det Hvide Hus og samtidig var fortaler for sundhed og kvinders rettigheder.

2. Dødevaskeren af Sara Omar

Sara Omar havde stor succes med denne første bog og også den anden i rækken der hedder Skyggedanseren. Hun har vundet flere priser for bogen der sætter fokus på kvinders rettigheder i verden og med en stærk pige i hovedrollen. Bogen er en fiktiv historie som tager udgangspunkt i virkelige begivenheder.

Bogen handler om en pige der bliver født i Kurdistan men som fra start af er uønsket af sin far. Det betyder hun må bo hos sin farmor og farfar som kan levere et trygt hjem og ikke er som alle andre på egnen. Det er dog kortvarigt da de bor et sted plaget af krig, folkedrab og had.

Kan du lide denne bog af Sara Omar, så vil du også synes om efterfølgeren hvor man høre mere om pigens liv i et splittet land og med en alternativ opvækst.

3. Zornig – Vrede er mit mellemnavn

Lisbeth Zornig er et kendt stærk kvinde forbillede i Danmark. Hun har valgt at fortælle sin historie og bruge den til at hjælpe andre i samme situation. Det er ikke den eneste bog hun har udgivet, men det er den der fortæller om hendes opvækst og de oplevelser hun har haft. Det kan bestemt også anbefales at høre de andre bøger af Lisbeth Zornig, de er alle meget inspirerende, ligesom hun selv er.

I bogen fortæller hun om et Danmark de fleste af os ikke kender til, et mørkt Danmark som man helst ikke vil opleve, og hvordan hun er vokset op i dette Danmark. Hun er ikke alene i hele sin opvækst, men har 3 brødre og alle nedbrydes de igennem mange års svigt og misbrug. Det er fortællingen om hvad vi for alt i verden skal kæmpe imod som samfund.

4. Gileads Døtre af Margaret Atwood

Er du stor fan af den populære HBO serie The Handmaid’s Tale som er baseret på bestseller bogen Tjenerindernes fortælling af Margaret Atwood, så vil du også kunne lide denne efterfølger der fortæller om verden Gilead vej mod enden. Hvis du endnu ikke har set HBO serien eller læst den første bog, er det selvfølgelig en god idé at gøre det først – og det kan også kun anbefales.

Tjenerindernes fortælling giver os et billede af en rædselsverden hvor enkeltpersoner bestemmer over masserne og som tjenestepige skal man bare gøre som der bliver sagt. Opfølgeren Gileads Døtre er en fortælling om 3 piger der er starten på denne forfærdelige verdens endeligt.

5. Dronning Margrethe af Karin Palshøj

Vores alle sammens dronning, Dronning Margrethe, er et kæmpe forbillede for det at være en stærk kvinde. Det er ikke nemt at blive dronning, og slet ikke i et land hvor der er tradition for kongehuset og man kun er den anden dronning i historien uden en konge.

Bogen er fyldt med fortællinger og erindringer fra dronningens liv, både fra familielivet og det royale liv. Helt unikt for denne bog, for det er ikke den første om Dronning Margrethe, er der trykt 70 private fotografier med tilladelse fra dronningen. Det giver altså et indblik i hendes liv som man sjældent får ellers.

Der er mange andre rigtig gode lydbøger om stærke kvinder, men med disse fem anbefalinger har du i hvert fald et godt udgangspunkt for at komme i gang med at høre en af dem.

Listen er som sagt lidt en blanding af fiktion og biografier, så der burde være noget for enhver smag. Er der alligevel ikke nogle af lydbøgerne der falder i din smag, så kan du nemt få anbefalinger til andre lydbøger i samme genre når du er i din lydbog app.