Guide: 4 gode vugger til de kommende forældre

20. december 2020

Skal du være mor inden længe? Så er du sikkert allerede begyndt at gøre klar til den lille ny. Måske har du endnu ikke købt alt, du skal bruge, men du er ganske givet begyndt at stille dig selv spørgsmål som; Hvilket tøj? Hvilken barnevogn? Hvilken dyne? Hvilke sutter og sutteflasker? Og så videre og så videre.

Ét af de første – og vigtigste – spørgsmål der bør trænge sig på er hvilken vugge, du skal investere i. Her vil den lille baby nemlig med garanti komme til at spendere en god del af den første tid.

Spørgsmålet omkring valg af vugge kan du heldigvis blive klogere på i denne guide. Her har jeg nemlig samlet mit bud på 4 vugger, jeg mener, det er værd at tage et nærmere kig på.

1. Slyngevuggen Moonboon

Slyngevuggen er en yderst populær vuggetype.

Her får du en vugge, som hænges op i eksempelvis loftet i din stue. Herefter vil baby kunne rokke i vuggen på en måde, der langt hen af vejen minder om oplevelsen af at ligge i sin moders mave.
Der er mange forskellige slyngevugger at vælge mellem. Én af dem der virkelig har vundet indpas her i Danmark i den seneste tid er Moonboon.

Med Moonboon får du en slyngevugge, som er produceret i materialer af den højeste kvalitet.
Således er selve vugget fremstillet i lækkert og blødt økologisk bomuld. Nede i vuggen ligger der så en madras, som består af det allergivenlige, naturlige – og ligeledes økologiske – materiale kapok.
Moonboon ligger p.t. med en score på flotte 4,8 ud af 5 hos Trustpilot. Du kan læse mere om den i artiklen her.

2. Hoppekids – En fleksibel vugg

Et andet oplagt bud på din nye vugge er en vugge fra Hoppekids. Her får du en mere traditionel vugge – nemlig en vugge der har karakter af en vuggende seng.

Det er dog værd at nævne, at Hoppekids vuggen har en høj grad af fleksibilitet over sig. Du kan nemlig tage de vuggende elementer fra benene af, ligesom siden på vuggen kan fjernes. Hermed får du en bænk, hvor dit barn eksempelvis kan sidde og læse eller tegne, når det er blevet for stort til at sove i vuggen.

Vuggen er produceret i MDF samt fyrretræ, som er FSC-certificeret. FSC er en mærkningsordning, som markerer, at træet stammer fra bæredygtigt skovbrug. Hoppekids vuggen er desuden behandlet uden brug af skadelige stoffer og kemi, som er unødvendigt.

3. Bermbach Martha – Den smukke bedside vugge

Ønsker du en vugge, som ikke bare tjener det praktiske formål som soveplads – men derimod også er udført i et utroligt elegant design? Så bør du muligvis se nærmere på Bermbach Martha vuggen.

Med Bermbach Martha får du således en vugge, som er fremstillet i et smukt flet-design. De tynde tråde giver vuggen et elegant og naturalistisk islæt, som vil pryde i ethvert dansk soveværelse. Trådene bindes sammen af læder, hvilket blot understreger vuggens naturlige udtryk.

Bermbach Martha er en såkaldt bedside vugge. Dette betyder, at den er fremstillet, så den ene side som udgangspunkt er taget af, således at I nemt kan komme til baby, når vuggen står ind imod jeres seng. Siden medfølger dog også og kan skrues på, hvis I får brug for en vugge, som kan stå uafhængigt af jeres seng.
Benene på vuggen kan naturligvis justeres, så den passer til jeres seng.

4. Natures Sway slyngevugge

Natures Sway er endnu en populær slyngevugge. Således minder vuggen meget om den føromtalte vugge Moonboon. Ejeren af Mamamilla.dk (webshop) anbefaler personligt Natures Sway efter at have benyttet den til begge hendes børn. Slyngevuggen får da også 5 ud af 5 stjerner af kunderne på webshoppen.

Vuggen er sat på en fjeder, således at den følger barnets bevægelser. Fjederen monterer du så i en krog i dit loft, ligesom den kan sættes fast på en dørkarm via et beslag. Sidstnævnte betyder, at du med en slyngevugge som denne får en løsning, som du nemt kan tage med dig, hvis I eksempelvis skal på ferie eller weekendtur hos bedsteforældrene.

Men hvilken vugge skal jeg så vælge?

Nu er du blevet præsenteret for fire vugger, som andre har haft gode oplevelser med. Nu er det så tid til at finde ud af, hvilken af vuggerne der passer bedst til dig og din situation.

Her er det i første omgang værd at se på prisen. Hvis der eksempelvis er et godt tilbud lige nu på én af vuggerne, er dette jo naturligvis værd at have med i dine betragtninger.

Herudover bør du tænke over, hvor behagelig du mener, at vuggen er. Dette kan naturligvis være svært at vurdere – men tag et kig på de forskellige vugger og dan dig dit eget indtryk.

Et tredje parameter det er værd at se på, er, hvilke muligheder de forskellige vugger giver. Ønsker du en vugge, der er nem at tage med dig, kunne de lette og kompakte slyngevugger – med dertilhørende beslag – måske være en god løsning. Er dette ikke nær så vigtigt for dig, får du derimod muligvis mere ud af én af de mere klassiske, stående vugger.

Sidst men ikke mindst bør du vurdere vuggen på dens fremtidsperspektiver. Her kan eksempelvis (igen) nævnes Hoppekids vuggen, som du har mulighed for at omdanne fra vugge til bænk. For hvis du nu alligevel havde tænkt dig at anskaffe dig en bænk til børneværelset, er dette jo en kæmpe fordel.