Min perfekte spa weekend

14. januar 2021

Dette skrives mens Danmark er i strenge Corona-lockdown, så jeg savner at komme på spaophold… meget endda! Men her får du alligevel min opskrift på den perfekte spaweekend.

For at slappe af bedst muligt og virkelig komme ned i gear, vil jeg altid anbefale at man tager en hel weekend på spaophold, altså eksempelvis fra fredag eftermiddag til søndag aften. På den måde er hele weekenden afsat og stressniveauet kan komme helt ned.

Bor du i København eller på Sjælland, kan jeg anbefale at tage et smut over Øresundsbroen og få hverdagen helt på afstand – både fysisk og psykisk – ved at spaophold på eksempelvis Hotel Skansen i Båstad, som varmt kan anbefales.

Her kommer opskriften på hvad mit perfekte spaophold skal indeholdes (rækkefølgen kan være op til den enkelte).

Massage

Personligt kan jeg godt lide at starte mit spaophold med en massage, for at kunne slappe helt af i kroppen fra start. Jeg anbefaler minimum en times massage, som kan forudbestilles på stort set alle spa- og wellnesssteder. Når jeg lige ankommer fredag eftermiddag, efter en times tid i trafikken og stadig med arbejdet i hovedet, så får jeg altid stressniveauet helt ned ved at starte med en god lang massage i total stilhed. Så er jeg ligesom klar til resten af weekenden.

Mange starter med eksempelvis et par glas Champagne ved ankomst og så måske direkte til middag, men så synes jeg ikke at man kommer ned i gear rigtigt. Det er bare en fortsættelse af stress fra hverdagen. Nej jeg anbefaler virkelig at starte med massage – som i øvrigt ikke kun behøver være én gang under opholdet, det kan gentages hver dag.

Sauna og dampbad

En tur i sauna og dampbad er for mig et absolut must på et spaophold. Og et element jeg synes skal indgå hver dag under opholdet. Normalt når man booker et spaophold, så kan man (udover selve overnatningen) typisk tilkøbe adgang til spa-området, dvs. typisk er der diverse pools, sauna og dampbade med mere.

At blive godt varmet igennem og svede godt igennem, gør altid godt for krop og sjæl – især her i de kolde vintermåneder. Husk god hygiene før og efter dampbad og sauna, hvor porerne i huden åbnes og du kommer af med affaldsstoffer gennem sveden, men bagefter skal der ikke nyt skidt ind samme vej, derfor husk grundig hygiene og køl af bagefter. Og drik MASSER af vand! Både før og efter, så du ikke dehydreres og ender med en slem hovedpine.

Maden

Alt hvad jeg indtager på et spaophold er meget velovervejet og med til at gøre mit ophold til en renselse – både af krop og sjæl. Jeg undgår alt fed og tung mad, herunder intet rødt kød eller andet mad som tager lang tid at fordøje. Jeg vil gerne afslutte mit ophold med at svære let ud derfra. Derfor indtager indtager jeg kun alt det sundeste og letteste på menuen.

Stort set alle spahold har en eller flere restauranter tilknyttet til stedet, derfor behøver man ikke stress og at skulle ud og finde frokost og aftensmad udenfor, man kan blive på stedet.

Et andet lille tip til dit spaophold er at undgå alkohol (hvis du kan). Jeg ved at mange slapper bedre af, hvis du lige kan få et glas vin til frokost og middag, men hvis du vil køre den totale udrenselse (som jeg foretrækker), så fjern også alkohol total fra weekenden.

Fitness

Som et sidste – men meget vigtigt – element til min perfekte weekend på spaophold, så skal jeg også lige forbi fitness en gang om dagen (lørdag og søndag). Det er virkelig prikken over i’et på min weekend og så kan jeg kaste mig over hverdagen igen mandag, totalt opladt.

Jeg opdeler det sådan, at jeg en af dagene løber en tur (fx 30 min til en time), så kan jeg løbe cirka 5-10 kilometer. Ofte kan man spørge på stedet om en god rute i nærheden, hvis vejret er til at løbe udenfor. Alternativt kan der løbes på løbebånd i fitness. Jeg fortrækker dog klart den friske luft uden for. Er løbe ikke lige, kan løbeturen erstattes med en cykeltur. Mange steder kan også stille cykler til rådighed og så vil jeg anbefale en tur på 1-2 timer uden for. Igen alternativt på fitnesscykel, hvis vejret er for dårligt.

Den næste dag tager jeg så istedet, noget styrketræning i form af maskiner i fitness. Her er det jo lidt en smagssag, hvad man foretrækker og hvilke øvelser der normalt indgår i ens rutine. Jeg selv laver altid øvelser for baller, lår og maven. Nogle steder tilbyder endda holdtræning, hvilket kan være en nem måde at komme hele kroppen igennem og få det “overstået”. Jeg vil dog ikke anbefale alt for kraftig træning med tunge vægte, da du så risikere at være øm i musklerne i dagene efter, og ikke afslappet og opladt som var formålet med spaopholdet.

Jeg håber, at mine råd til et perfekt spaophold kan bruges. Rigtig god fornøjelse (så snart vi igen må tage på spaophold) herfra.