Top 5: De bedste strande i Brasilien

29. juni 2023

At tage en masse på stranden for at slikke sol, bade og hygge med vennerne er nok det, de fleste af os forbinder med en perfekt sommer.

Hvis du er en rigtig strandløve, kan det være du en dag skal rejse til Brasilien og opleve nogle af de smukkeste strande i hele verden.

I denne artikel kan du se et udvalg af de 5 flotteste strande i Brasilien – du kan lige så godt pakke kufferten nu!

Baia do Sancho

4654173187_bb37cb3ef7_b

Baia do Sancho er en del af Fernando de Noronha, en øgruppe bestående af 21 små øer.

Den unikke strand er blevet kåret som den bedste i hele Brasilien af blandt andet Tripadvisors brugere, der beskriver den som et rent paradis.

Stranden er også populær blandt dykkere, der gerne vil opleve spændende havdyr som karetteskildpadder, citronhajer og en masse farverige fisk.

Copacabana​​

16548748604_7c1b498e0d_z

Copacabana i Rio de Janeiro er uden tvivl en af de mest ikoniske strande i Brasilien, og hele verden.

Den godt 4 kilometer lange strand er ideel for friske gåture, og for at opleve lidt af hvert – ældre folk der tager sig en workout, surfere der prøver at fange vilde bølger, og unge folk der morer sig.

Stemningen på Copacabana er altid festlig, og nu hvor OL i Rio står for døren, kommer der garanteret endnu mere fest på stranden.

Lopes Mendes

3840757910_8fce8aca95_z

Lopes Mendes ligger på øen Ilha Grande, syd for Rio. Den er berømt for sit helt hvide, bløde sand, og er især attraktiv blandt mange surfere.

Det fede ved Lopes Mendes er, at stranden er meget uberørt, og ikke er lavet om til en typisk turiststrand. Langs kysten kan man se Mata Atlântica skovene, der giver et smukt panorama og mulighed for en masse flotte selfies.

Man føler rigtigt, man er med i et Robinson Crusoe eventyr, når man besøger Lopes Mendes – og det kunne man lige så godt ønske, man var, for når du først ser stranden, har du næppe lyst til at rejse derfra igen!

Kærlighedsstranden

7062913977_5feec4b81e_z

Praia do Amor, som den kaldes på brasiliansk, ligger ved siden af Pipa stranden i Rio Grande do Norte, det nordlige Brasilien.

Stranden har fået sit navn på grund af sine kurvede sandbanker, der har form som et hjerte – hvis man ser dem fra fjern.

Atmosfæren på stranden er meget afslappet, og er et perfekt sted at besøge på en romantisk rejse med din udkårne.

Farol

3549645709_ea388b073e_o

Farol stranden ligger ved Cabo Frio, øst for Rio de Janeiro. Når man ser stranden på billeder, ligner det et rent Utopia, med klart lyseblåt og hvidt sand.

Man kan gøre lige det, man har lyst til på Farol stranden – slikke sol, dykke med snorkel, tage på båd rundvisning eller bare slappe af og hygge sig.

Dét skal du huske, når du tager på stranden

Først og fremmest, skal du huske at bruge den rigtige solbeskyttelse til dig – vi anbefaler en faktor 20 eller 30 til at begynde med, for at du ikke bliver solskoldet

Selvom du har en høj solfaktor, bliver du stadig brun – det tager bare lidt længere tid, men resultatet bliver rigtig flot.

Husk at smøre dig flere gange i løbet af dagen, mindst hver anden time og også efter en svømmetur. Som tommelfingerregel skal du bruge en teskefuld creme til ansigtet, og 6 teskefulde til kroppen.